Голова
Заступник
Апарат
Структурні підрозділи
Комунальні підприємства
Новини РДА
В області
В Україні
Новини звідусіль
Події
Додати новину
Основні завдання РДА
Інструкція з діловодства
Плани роботи РДА
Програми соц.-економ. розвитку району
зареєстровані в органах юстиції
2020 рік
1992-2019 роки
Історія району
Символіка району
Карта району
Населення району
Розклади руху транспорту
Нормативно-правові акти
Публічна інформація
Система обліку публічної інформації
Форма запиту на отримання публічної інформації
Звіти по результатах розгляду запитів на публічну інформацію
Інструкція щодо процедури надання запиту
Порядок оскарження рішень розпорядника інформації або бездіяльності
Список посадових осіб, які організовують доступ до публічної інформації
Електронне звернення
Відкриті данні
Звіти голови РДА
Звернення громадян
Адмінпослуги
Громадська рада
Держслужба
Вакансії
Антикорупційні заходи
Регуляторна діяльність
Очищення влади
Реєстр міст. умов та обмежень
Доступність об’єктів
Детальні плани територій
Плани зонування територій
Районна рада
Міська рада
Сільські ради
Генплан
Інформації територіальних громад
Міндоходів
Військомат
Контрактна служба
Санепідслужба
Служба цивіл.захисту
Служба зайнятості
Фонд держмайна
Держземагентство
Служба соцзахисту
Колективні договори
Поліція
Юстиція
Казначейство
ФСС ТВП
Управління статистики
Державна прикордонна служба
Сектор державної реєстрації
Відділ освіти
Відділ культури
Громадська рада
Громадські обговорення
Соціально-економічне становище району
У середу 26 лютого вихованці Селецької школи побували на екскурсії в новій пекарні у своєму селі, аби на власні очі побачити, якої ж якості хліб насущний лягає їм на стіл. Діти ознайомилися з виробничими потужностями пекарні, з великим інтересом спостерігали за технологічним ланцюжком виготовлення цього смачнючого ретро-хліба, на власні очі пересвідчилися, які складові входять до нього, спостерігали за оригінальною методикою власне випічки.
Нагадаємо – тут вона здійснюється в двоповерхових печах, а повна готовність продукту визначається спеціальними ліхтарями.
З великим ентузіазмом жителі району сприйняли інформацію про відкриття на території району приватної пекарні у Сельці, що виготовляє хліб за старовинними рецептами, без жодних сторонніх домішок - виключно сіль, борошно та вода. Тобто без ніяких «поліпшувачів» його якості. Бо українці давно вже засвоїли просту істину: даремного сиру варто шукати хіба що в мишоловці. Всі розуміють, що хімічні «покращувачі» під хлібною скоринкою сприяють хіба що зростання прибутку пекарів, але аж ніяк здоров’ю людей.
Між тим хліб був та залишається найпопулярнішим продуктом для більшості українців, він щодня присутній у нашому раціоні. Проте, останнім часом можна почути багато нарікань на якість хлібобулочних виробів. Продукт, який наші прабабусі діставали з печі, і той, який ми купуємо в крамницях, дуже відрізняються не на користь останнього, хоча ціна на нього і не перестає вперто повзти вгору.
А от у Сельці співвідношення ціни-якості залишається сталим. До того ж місцеві виробники додали в обсягах вироблення продукції, збільшили її асортимент. Тепер, окрім традиційних «Угорського», «Бородинського», «Селецького», випікають тут також смачнючий тостовий хліб та булочки. В основному ця продукція призначена для харчування школярів. Місцевий хліб залюбки закуповувало ТОВ «Перша компанія «Максимум», що організовувало харчування школярів протягом минулого «тендерного» періоду.
З великою цікавістю школярі вислухали розповідь Віктора Дрозда, що й організував тут таке виробництво. Зокрема, Віктор Іванович застеріг: коли не байдужі до складу їжі, яку споживаєте, та хочете бодай трішки знизити «хімічне» навантаження на організм, уважно прочитайте інформацію на маркуванні продукції. Якщо у її складі значиться «покращувач» чи «консервант», ні про яку 100%-ву натуральність не може бути й мови. Коли термін реалізації такої паляниці більше 4 днів, без «втручання» консервантів при її виготовленні точно не обійшлося. А якщо хліб занадто крихкий і так й розсипається при розрізуванні, то швидше за все це «заслуга» штучних розпушувачів. Сохнуть, але не пліснявіють вироби з синтетичними антиоксидантами. Отже, краще обирати найпростіший буханець, він хоч і не такий «повітряний» та апетитний, як батон, зате більш корисний та безпечний. Зрештою й зберігається він тривалий період, не втрачаючи смакових якостей не завдяки хімічним «доважкам», а виключно через низький вміст вологості та своєрідність технології випікання.
Людмила РОДІНА.